Meeste gestelde vragen (FAQ)

We hebben ons best gedaan om onze website zo toegankelijk en duidelijk mogelijk te maken. Als er vragen zijn of leuke suggesties, stuur ons dan een bericht. Je kunt ons bereiken via de contactpagina.

 

Boerenkaas en zwangerschap

Mag een zwangere vrouw boerenkaas eten? Het product wordt immers gemaakt van rauwe, dus ongepasteuriseerde, melk.

Het is zo dat buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen de listeriabacterie kunnen bevatten, waar een ongeboren kind erg ziek van kan worden. Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is met weinig vocht, kan de listeriabacterie hierin niet overleven of groeien. Boerenkaas eten mag dus als je zwanger bent.

 

Maximum bestelgewicht

Is er een maximum gewicht per bestelling? Ja, onze verzendtarieven gaan tot een gewicht van 60, 63 of 64 kg. Dit verschilt per land. Houd daarom tijdens het shoppen rekening met het totale gewicht van uw bestelling. Dit gewicht wordt tijdens het shoppen getoond in uw winkelwagen. U ziet het totale gewicht inclusief productverpakking en verzendverpakking (doos). U kunt op onze pagina Verzendtarieven zien wat voor uw land het maximale gewicht is. Indien u meer wilt bestellen, dan kunt u vanzelfsprekend na afronding van uw eerste bestelling een nieuwe bestelling aan ons doorgeven. Of neem contact met ons op als u speciale wensen heeft.


Bedenktijd

Is er sprake van een bedenktijd? Ja, de consument mag zich bedenken nadat hij besteld heeft. En kan de bestelling (of een deel er van) ongedaan maken. De wet noemt dit het ontbinden van de overeenkomst. Alles wat u hierover moet weten staat in onze Algemene Voorwaarden. Wanneer u een bestelling of één of enkele producten wilt annuleren of retourneren stuur ons dan binnen de geldende bedenktijd een email met de volgende gegevens: Naam van de klant, het ordernummer, besteldatum, datum waarop het pakket ontvangen is, het afleveradres, welke producten u retour wil sturen en de reden (niet verplicht). Alle gemaakte kosten voor het retourneren van de goederen zijn voor rekening van de klant. De bedenktijd geldt niet voor tijdsgebonden artikelen (zoals bijvoorbeeld tijdschriften) of artikelen met een beperkte houdbaarheid.


Een klacht indienen

Hoe kunt u een klacht indienen? Ga daarvoor naar onze contactpagina en vul de gevraagde gegevens in. Lees meer hierover op Extra wensen - Klachten.