Verzendinformatie Nederland en Buitenland

Wij versturen onze pakketten met verschillende pakketdiensten (PostNL, DHL en GLS). Zo krijg je altijd de meest gunstige verzendtarieven aangeboden voor jouw bestemming.

Track & Trace
Om jouw pakket te volgen heb je een Track and Trace code of een pakketnummer nodig. En jouw postcode. Het Track and Trace nummer ontvang je van ons zodra het pakket verzonden is. Klik op het logo van de pakketdienst van jouw keuze en vul de gevraagde gegevens in. Er wordt een nieuw tabblad geopend.

GLS Logo

Gunstige verzendtarieven
Zodra je tijdens het afronden van jouw bestelling het verzendadres hebt ingevuld, toont de website de voor jouw land beschikbare verzendmethoden. Voor sommige landen is er slechts 1 keuze mogelijk, maar het kan ook dat je 2 of 3 keuzes hebt. Kies de voor jou beste verzendmethode.

Verzendtarieven en levertijden
Je kunt bestellingen plaatsen tot een gewicht van 60, 63 of 64 kg (producten + verpakking). Het maximaal te bestellen gewicht hangt af van jouw afleveradres en de beschikbare pakketdienst (zie onze pagina verzendtarieven). Hier staan ook indicaties van levertijden genoemd.

Wil je meer bestellen? Geen probleem. Voer dan eenvoudig een nieuwe bestelling in of neem contact op met ons. Afhankelijk van het totaalgewicht wordt jouw bestelling verdeeld over meerdere pakketten. Bij elk product staat het verzendgewicht. Dit is het gewicht van het product inclusief verpakkingsmateriaal. Onze pakketten worden dagelijks verstuurd.

Tip! Bestel samen met je collega's, vrienden of familie, zodat je de verzendkosten kunt delen. Dat scheelt weer!

Orderbevestiging
Zodra uw bestelling geplaatst is, ontvangt u per mail een orderbevestiging. Als de betaling in orde is, wordt uw bestelling direct in behandeling genomen. Zodra uw pakket door ons is afgeleverd bij de pakketdienst, ontvangt u een track-and-trace code (indien beschikbaar). 

Niet alle producten mogen in elk land geïmporteerd worden. Zodra bij ons bekend is dat een artikel niet naar een land geïmporteerd mag worden, zullen wij dit aangeven bij het desbetreffende product.

BTW, invoerrechten en douaneheffingen
Bij leveringen binnen de EU worden geen douaneheffingen of belastingen geheven. Consumenten binnen de EU betalen het Nederlandse BTW tarief. Op leveringen buiten de EU is het BTW tarief 0%. Er worden mogelijk importheffingen en belastingen geheven. Deze zijn geheel voor rekening van de klant en vallen buiten de verantwoording van Dutch retail Box (www.theboxofholland.com). Invoerbepalingen verschillen per land en zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Mocht er een pakket of artikelen geweigerd worden aan de grens als gevolg van douane regelgeving dan kan Dutch Retail Box (www.theboxofholland.com) hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Wij adviseren u om vooraf te informeren bij de douane in uw land welke heffingen en invoerbeperkingen voor uw land gelden.

Een tevreden klant
Uw bestelling wordt met de grootste zorg behandeld, verpakt en verzonden. Elk pakket wordt aangetekend verstuurd waardoor het verzekerd is (volgens voorwaarden van de pakketdienst). Indien een pakket niet bezorgd wordt binnen een redelijke termijn, dan laten we een onderzoek starten bij de pakketdienst. Als blijkt dat het pakket is zoekgeraakt en de pakketdienst een schadevergoeding uitkeert, dan kunt u kiezen om een nieuw pakket te laten versturen of u krijgt uw geld retour.

De verzending van kwetsbare goederen is mogelijk, maar geschiedt altijd op eigen risico van de klant. De verpakking kan tijdens het transport beschadigd raken, maar dit hoeft niet altijd gevolgen te hebben voor de inhoud. Mocht er toch iets niet geheel naar wens zijn, laat het ons dan direct (binnen 24 uur na ontvangst van het pakket) weten per mail. Maak indien mogelijk foto's van de verpakking voordat u het pakket opent. Wij zullen er alles aan doen om een passende oplossing te vinden. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Wij wensen u veel winkel plezier!